Clatita la tigaie cu mar si para!

David mananca cel mai bine la micul dejun, preparate calde si pufoase! Asa ca, m-am pus pe treaba si am pregatit reteta gasita pe Flaveur

Eu am adaptat reteta un pic, am folosit indulcitor in loc de zahar, lapte de capra in loc de cel de vaca si am adaugat fructele ce le aveam in casa. David papa foarte bine clatita la tigaie si eu o prepar foarte des, mai ales pentru micul dejun.

INGREDIENTE:

  • 1 mar si o para ( rase)
  • 1 oua mare + 2 oua prepelita
  • 180g faina
  • 180ml lapte ( eu am folosit de capra)
  • 2 linguri indulcitor- Green Sugar (Stevia) sau zahar dupa preferinte
  • o lingurita de ulei

MOD DE PREPARARE:

Intr-un bol, am mixat ouale cu indulcitorul- Green Sugar (Stevia).  Apoi am adaugat laptele si faina treptat, alternandu-le.

Am dat pe razatoare marul si para (fara coaja). Si le-am adaugat peste compozitie, amestecand cu o spatula.

Am turnat compozitia intr-o tigaie de ceramica, rotunda, de 24cm cu capac, unsa cu ulei in prealabil. Tigaia am pus-o la focul cel mai mic de pe aragaz, circa 12 min pe fiecare parte. Se poate pune in orice forma de tigaie aveti, va iesi mai groasa sau mai subtire, in functie de forma tigaii.

Cand se rumeneste frumos pe ambele parti, clatita la tigaie, este gata de papat!

Pofta buna mamici, tatici si pitici! 

Vezi si reteta de cozonac rapid si pufos, adaptat pentru copii.

Mulțumesc că ai ales să urmărești blogul meu. Dacă ți-a plăcut articolul meu, și crezi că merită să fie citit de catre mame, tați si de ce nu, de către bunici, te rog dă-i un share pe Facebook.

Share on facebook
Facebook
*Imaginile sunt proprietatea mea exclusivă. În caz de utilizare abuzivă, voi sesiza o acțiune în fața autorităților competente.
by Julia

by Julia

Julia, fondator Mama Constientă, licențiată în Drept, Economie, și un modul de Psihopedagogie, mamă de năzdravan - David - 3 ani și soție fericită!

Leave a Reply

Follow Us

Recent Posts

Eu, Julia

Mulțumesc că ai ales să urmărești blogul meu. Eu sunt Julia, mama conștientă a unui baietel de 3 ani, David, ce m-a ales pe mine sa-i fiu mamă, mandră și recunoscătoare.

Close Menu