EU, JULIA

Bunăăăă!!!

Mulțumesc că ai ales să urmărești blogul meu! Eu sunt Julia, mama conștientă a unui băiețel de 3 ani, David, ce m-a ales pe mine să-i fiu mamă, mandră și recunoscătoare. 

Sunt o mămică corporatistă, licențiată în Drept, Economie și un modul de Psihopedagogie la bază. Sunt iubitoare de cărți, în special cărți de dezvoltare personală, psihologie și parenting. Am o listă lungă de cărți ce își așteaptă rândul la citit. Am o pasiune pentru parenting și un mare interes în dezvoltarea personală. Cred cu tărie că învățarea nu ia sfarșit o dată cu terminarea scolii. Învățarea continuă, ca valoare, ar trebui insuflată copiilor noștri de mici, prin exemplul personal.

Recunosc deschis, nu sunt specialist în scris, sunt o mamă simplă, obișnuită, fară talent la scris, și fară o pasiune deosebită pentru scris, dar așez cu drag cuvinte simple, gânduri, trăiri, temeri si emoții acumulate pe parcursul existenței mele ca mama, soție si nu numai. Dorința de a împărtăși experiența mea de părinte conștient, dorința de acumulare, schimbare, este motivul căsuței mele virtuale. 

Ultimul lucru pe care mi-am imaginat vreodată că îl voi face, este acela că mă voi apuca să imi aștern pe un blog experiențele, amintirile si tehnicile învățate în parenting, de la specialiștii pe care ii urmăresc. Dar da, uite-mă aici, in fața documentul alb, deschis, scriind despre mine, experiența mea ca mamă, descoperind că ceea ce mă preocupă în fiecare zi a existenţei mele este tema: „ eu, mama constientă, mai bună decât am fost ieri”. Mereu m-am întrebat: Care este misiunea mea în această viată? Și am aflat o dată cu venirea puiului meu pe lume. Rolul și misiunea mea în această viaţă este de a „fi mamă conștientă pentru copilul meu” si nu e simplu deloc.

De ce „Mama Conștientă"?

Încă de pe vremea când era în burtică dragul mamei, am fost conștientă că rolul meu de mamă înseamnă mai mult decât să îl hrănesc și să îl îmbrac. Maternitatea a fost emoția ce mi-a tăiat respirația dar mi-a adus și o responsabilitate pe masură, ce a venit la pachet cu plâns, lipsa somnului, depresie, alăptare greoaie, frici și temeri. Procesul de adaptare, de conviețuire, a necesitat dăruire, inteligență si nu în ultimul rând rezistență fizică și psihică. 

Tot acest proces a fost unul solicitant și epuizant pentru mine dar și de redescoperire a copilului din mine. Sunt într-un proces de învăţare zilnică alături de puiul meu. A fi părinte este cu adevărat o artă, o stiință pe care o învăț, umăr la umăr cu David. Sunt mama conștientă, sunt om la rândul meu, iar când nu mă ridic la nivelul propriilor mele așteptări, (mi se întamplă), mă auto-educ să fiu mai bună, mai blândă cu mine, dacă copiii noștri merită a o mia șansă, o merităm si noi cu prisosință. O mamă conştientă, daaaaaa, muncesc continuu la asta!

Doresc ca undeva în aceste pagini, sa găsesti ceva nou, diferit. Să te pierzi și să te regăsești pe tine, părinte conștient, cu dorința de a te inspira să duci mai departe cel mai important, greu și frumos job din câte au existat în lume – meseria de părinte! Mamă constientă, hai să ne învățăm copiii să fie mai puțin ignoranți cu oamenii din jurul lor. Putem ajuta copiii să facă față provocărilor ce îi așteaptă de după ușa casei, îi putem ajuta să fie fericiți cu ei înșiși, arătându-le cât de unici și speciali sunt.

Investește în dragoste, mami!

Close Menu