Reteta de pizza cu blat subtire, facuta de mine in casa!

Pizza este o reteta rapida, pe care o gatim destul de des in casa. Gatim pizza in casa, deoarece preferam ingrediente de calitate pe care le alegem si le cumparam cu grija, iar topingul ramane la alegerea fiecaruia.

David adora pizza margherita – sos rosu si mozzarella. Tati este fan proteina si carnea pe pizza este un MUST. Eu ador pizza in general, asa ca ma rasfat cu topinguri la alegere.

Iata reteta mea de pizza cu blat subtire si cu ingredientele noastre preferate!

Pentru aluat:

  • 800 grame faina
  • 3 lingurite de drojdie uscata sau un cub de drojdie proaspta
  • o lingurita de zahar
  • 450 ml apa calduta
  • 2 lingurite de sare
  • 3 linguri de ulei de masline extra virgina (eu am ulei din italia, trimis de sora mea si prietena mea, ce au livada de maslini in curte).

Preparare

Drojdia se dizolva in apa calduta si trebuie lasata deoparte circa 10 minute. Intr-un recipient spatios, amestecati zaharul, sarea, apa si uleiul. Apoi puneti drojdia dizolvata. Incepeti sa puneti treptat faina si sa framantati aluatul.

Adaugati toata faina treptat, pana simtiti la mana aluatul elastic, mai exact, pana vedeti ca nu se mai lipeste de maini.  Acoperiti vasul cu o folie de plastic si lasati aluatul sa creasca, intr-un loc caldut. Asigurati-va ca nu intra aer deloc. In circa 40 de min isi dubleaza volumul.

Eu framant aluat la masina de facut paine, ingredientele se pun in ordinea urmatoare: 450 ml apa calduta, uleiul, sarea, faina si drojdia. Daca aveti cartea masinii mai mult ca sigur aveti program de framantat pizza. Apoi il las la crescut!

Eu intotdeauna intind aluatul cu mana, in tava unsa cu ulei. Am invatat sa intind blatul cu mana, de la prietena mea, care locuieste de ani buni in Italia, de la care iau des ulei de masline de cea mai buna calitate.

Am uns tava cu putin ulei de masline, apoi am intins cu mana coca si am presat-o usor cu degetele. Eu fac un blat subtire, dar puteti sa il faceti mai gros daca doriti sa iasa blatul pufos.

Eu pun ingredientele in ordinea urmatoare: Sosul de rosii, facut de mine (fac suc de rosii in fiecare toamna) l-am pus peste blatul de pizza, torn efectiv din sticla, cat am nevoie, adaug mozzarella rasa, apoi pun ingredientele dorite si la sfarsit mai adaug putina mozzarella si condimente; sare, oregano si piper.

Iata cateva idei de ingrediente pe care eu le pun pe pizza dupa ce am pus sucul de rosii si mozzarella:

Pizza 1: ciuperci taiate, ardei rosu, carnati, sunca, masline, oregano uscat, sare,piper.

Pizza 2: dovlecei rondele, ardei rosu, ardei verde, ceapa, salam, oregano uscat, sare,piper.

Pizza 3: Margherita – sosul de rosii si mozzarella din belsug, sare si piper.

Pizza 4: pe o pizza margherita scoasa imediat din cuptor adaug baby spanac, mini mozzarella.

Pizza 5: Ingrediente dupa pofta fiecaruia sau cu ce aveti prin frigider!

Am dat pizza la cuptor, la 200 grade, circa 25-30 de minute, pana cand se rumeneste usor. Iese o bunatate de fiecare data!

Cea mai buna pizza o gatim acasa! Pofta buna mamici, tatici si pitici! Vezi si reteta mea de Tiramisu adaptat si pentru copii.

Sura foto: arhiva personala

Mulțumesc că ai ales să urmărești blogul meu. Dacă ți-a plăcut articolul meu, și crezi că merită să fie citit de catre mame, tați si de ce nu, de către bunici, te rog dă-i un share pe Facebook.

Share on facebook
Facebook
*Imaginile sunt proprietatea mea exclusivă. În caz de utilizare abuzivă, voi sesiza o acțiune în fața autorităților competente.
by Julia

by Julia

Julia, fondator Mama Constientă, licențiată în Drept, Economie, și un modul de Psihopedagogie, mamă de năzdravan - David - 3 ani și soție fericită!

Leave a Reply

Follow Us

Recent Posts

Eu, Julia

Mulțumesc că ai ales să urmărești blogul meu. Eu sunt Julia, mama conștientă a unui baietel de 3 ani, David, ce m-a ales pe mine sa-i fiu mamă, mandră și recunoscătoare.

Close Menu