Un an de covid, cu ce am ramas dupa acest an?

Ce se intampla acum este mai mult decat un VIRUS!  Este o LECTIE, una din care avem oportunitatea sa invatam cu totii, sa NU ne adancim in frica, ci sa crestem, sa scoatem la inveala tot ce-i mai bun din noi! Mai mult ca sigur, nici unul dintre noi nu va mai trece in aceasta viata printr-un episod similar acestui moment global.

Avem oportunitatea de a fi mai buni, de a invata rabdarea, de a vedea partea pozitiva a situatiei si a ne consolida mai puternic relatia cu familia.

Ce am invatat eu din acest an pandemic, caci iata azi s-a implinit 1 an de la primul caz Covid in Romania, ce am invatat cu totii in toata acesta perioada de asteptare globala? Cu ce am ramas din aceast an? Ce am dobandit spiritual, relational fiecare dintre noi?

Majoritatea dintre noi am stat, sau inca mai stam 24/7 cu familia, intre aceiasi pereti. Acest fapt scoate la suprafata multe lucruri nerezolvate la timpul lor. Este momentul ACUM sa le rezolvam, cu calm, cu rabdare si intelegere.

Poate suntem plictisiti, frustrati si cicalitori mai tot timpul….Cati dintre noi sunt furiosi? Zi dupa zi, furiosi, frustrati, anxiosi, alimentand toate acestea prin stiri si informatii culese de la TV sau Internet, intoxicandu-ne cu aceste lucruri pe care nu le putem controla.

Tie cum ti-a afectat izolarea, carantina, relatia cu membrii familiei? Relatiile s-au imbunatatit?

Multa lume se plangea ca nu are timp, nu petrece timp cu familia etc, printre care si eu, recunosc….Dar uite, ACUM, avem timp, am avut timp suficient, timp de 1 an sa stau cu familia, in casa, caci mare parte din timp am muncit de acasa….Am avut timp 1 an,…timp pe care l-am consumat….Cum? Ce ne-am lasat invatati? Am vazut oportunitatea de a invata, de a creste, de a invata alaturi de familie, unirea si iubirea?

Pot schimba ceva? Oare ce pot face eu, ca noi sa ne intelegem mai bine? Schimbare incepe cu noi! Cel de langa NOI, va vedea schimbarea si inevitabil se vor produce schimbari in bine si la el. Important sa incepem cu noi!

Adevarul este ca inca asteptam…….asta facem cu totii… Ce asteptam? De ce asteptam? Sa mai treaca luni, ani din viata noastra fara sa traim momentele? Asteptam cu totii sa treaca pandemia asta, de parca ne tinem cu totii respiratia si asteptam momentul libertatii.

Dar uitam un lucru, sa traim prezentul, sa invatam de la copiii nostri sa traim momentul prezent!

Toti parintii de copii mici stiu ca un copil mic uita des scopul pe drum. Stiti de ce? Pentru ca el traieste PREZENTUL, acel moment in care, in drum spre dormitor, gaseste pe jos o scama interesanta, ce merita studiata fara ezitare! La aceste momente ma refer, cand ar trebui sa ne oprim din asteptare si sa traim prezentul alaturi de familie, de copiii nostri.

Cand oare veti mai sta 2, 5 luni, 1 an nonstop in casa cu ei? Cand oare in viata asta, va veti mai bucura de atata timp impreuna, cu bune si cu rele? Sunt momente unice ce merita traite ACUM! Nu astepta momentul sa fugi! Fugim de noi, ne amagim si fugim de prezentul nostru, iar acest timp nu se va mai intoarce niciodata!

Hai sa traim momentele acestea cu deschidere, constient, cu acceptare si responsabilitate.

Sta in controlul nostru sa schimbam modul in care vedem aceasta situatie. Realitatea este ca luptam doar impotriva noastra, fara sa ne dam seama, ca actiunile noastre se intorc tot impotriva noastra si cel mai grav este ca ranim membrii familiei, persoanele pe care le iubim poate cel mai mult. Le ranim, dam vina pe ceilalti pentru alegerile noastre si acest lucru atrage conflicte si neintelegeri ACASA..

Te lupti sau traiesti momentul? Tu alegi!

Eu accept in mod constient realitatea si traiesc cu ea!

Eu am ales sa folosesc aceste momente pentru a straluci, a-mi arata mie ca pot sa fiu mai buna, pentru a-mi depasi limitele si a-mi da voie sa invat din aceste momente unice in viata mea si care vor fi unice poate in viata multora dintre voi. Aceasta perioada mi-a adus mai multa recunostinta, mai multa rabdare! Aceasta perioada a fost o provocare, dar si o binecuvantare, sa pot sta cu familia in tihna, sa ma bucur de fiecare schimbare a copilului meu, de fiecare achizitie a lui, sa fiu langa el in marea descoperire a lui, VIATA! Iar asta conteaza cu adevarat pentru mine!  Am scris un articol mai detaliat despre armonia in familie.

Traim timpuri UNICE, putem profita de aceste momente, putem deschide ochii ca sa putem vedea ce este cu adevarat important pentru noi. Hai sa scoatem masca criticismului, masca controlului si in loc, sa punem Acceptarea, Generozitatea, Empatia si Iubirea!

Cand incepem sa devenim constienti, simtim o eliberare si incepem sa intelegem ca traim cu totii in aceiasi barca si aceleasi timpuri grele. Sa ne intelegem partenerii, copiii, sa privim lucrurile prin ochii lor si vom descoperi poate, acelasi ADEVAR, vazut doar diferit!

Sursa foto: unsplash.ro

Mulțumesc că ai ales să urmărești blogul meu. Dacă ți-a plăcut articolul meu, și crezi că merită să fie citit de catre mame, tați si de ce nu, de către bunici, te rog dă-i un share pe Facebook.

Share on facebook
Facebook
*Imaginile sunt proprietatea mea exclusivă. În caz de utilizare abuzivă, voi sesiza o acțiune în fața autorităților competente.
by Julia

by Julia

Julia, fondator Mama Constientă, licențiată în Drept, Economie, și un modul de Psihopedagogie, mamă de năzdravan - David - 3 ani și soție fericită!

Leave a Reply

Follow Us

Recent Posts

Eu, Julia

Mulțumesc că ai ales să urmărești blogul meu. Eu sunt Julia, mama conștientă a unui baietel de 3 ani, David, ce m-a ales pe mine sa-i fiu mamă, mandră și recunoscătoare.

Close Menu