Reteta de Tiramisu ce a inlocuit perfect tortul de ziua mea!

Tiramisu este un desert italian, delicios si foarte rapid, este un desert pregatit des in familia mea!

Tiramisu era perferatul socrului meu, faceam des, caci ii placea mult reteta facuta de mine. M-am uitat catre cer in timp ce gustam din desert, stiu cat de mult ii placea……. iar daca este sus in cer si ne priveste, se bucura sa ne vada mancand prajitura lui preferata!

Anul acesta l-am facut in loc de tortul meu aniversar. Imi place mult acest desert pentru ca este rapid de facut, nu necesita coacere si este extrem de delicios. Reteta de tiramisu, nu este recomandat copiilor, dar daca o adaptezi, poti sa-i servesti si pe prichindei.

Iata reteta mea de tiramisu!

Ingrediente

  • 2 cesti de cafea mai tare (eu am pus cafea fara cofeina de acesta data, ca sa guste si Daviducu)
  • 40 ml coniac (daca stii ca il faci si pentru copii, nu mai adaugi coniac, pui apa mai multa)
  • 400 ml apa
  • 4 oua
  • 3 plicuri pudra de zahar vaniliat 80 g sau Green sugar
  • 500 g mascarpone
  • 1 cutie 200 ml frisca (incercati sa verificati eticheta, sa fie cat mai curata posibil sau faceti frisca de casa, daca va pricepeti)
  • 400 g piscoturi
  • 1 -2 linguri cacao pentru presarat deaspura sau pudra de roscove

Mod de preparare

Se pregateste cafeaua si se lasa la racit, daca o faceti la ibric. Eu am aparatul cu capsule de la Nespresso si am folosit doua capsule de cafea Nespresso. Intre timp, am separat galbenusurile de albusuri in doua vase, am pus doua plicuri de zahar pudra vanilat peste galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, am amestecat galbenusurile cu zaharul; se mixeaza galbenusurile cu zaharul circa 2 minute (daca folositi Green Sugar, pana se dizolva complet indulcitorul).

Am adaugat cele 2 cutii de mascarpone peste crema de galbenusuri. Am mixat bine ca sa amestec branza mascarpone cu crema de galbenusuri pana la omogenizare.

Separat se bate cu mixerul  frisca pana se intareste, secretul este ca  frisca sa fie rece inainte de mixare.

Am adaugat frisca tare peste crema de mascarpone si galbenusuri si am amestecat bine cu o spatula.

Asamblarea

Cantitatea ingredientelor este pentru o tava de 22 x 28. Sigur ca puteti folosi orice alta forma, puteti injumatati cantitatile pentru o tava mai mica. Eu, (pentru ca am mancat desertul in trei: Mami, Tati si Daviducu), de aceasta data l-am facut intr-o tava mica, deci, cu cantitatea ingredientelor la jumatate.

Dupa ce am terminat crema delicioasa, am inceput prepararea siropului in care am inmuiat pe rand piscoturile.

Se amesteca coniacul cu cele doua cesti de cafea, se adauga ultimul plic de zahar pudra si apa, apoi se mixeaza bine. Daca il adaptati pentru copii, nu veti mai folosi coniac, iar cafeaua va fi fara cofeina. Eu l-am adaptat si pentru Daviducu. A bagat si el cateva degetele in tiramisu si asta a fost tot mancatul, dar eu ma bucur ca nu este fan dulce.

Am inmuiat piscoturile in siropul preparat si le-am asezat intr-o tava, ca in imagine. Peste piscoturi, se pune 1/2 din crema de mascarpone. Am adaugat inca un strat de piscoturi, apoi am intins restul de crema, iar deasupra se pre­sara cacao, sau pudra de roscove. Se pune la frigider cel puţin 8 ore.

Retata de tiramisu, este gata! Pofta buna mamici, tatici si pitici! Citeste si reteta mea de Paste cu broccoli AICI.

Mulțumesc că ai ales să urmărești blogul meu. Dacă ți-a plăcut articolul meu, și crezi că merită să fie citit de catre mame, tați si de ce nu, de către bunici, te rog dă-i un share pe Facebook.

Share on facebook
Facebook
*Imaginile sunt proprietatea mea exclusivă. În caz de utilizare abuzivă, voi sesiza o acțiune în fața autorităților competente.
by Julia

by Julia

Julia, fondator Mama Constientă, licențiată în Drept, Economie, și un modul de Psihopedagogie, mamă de năzdravan - David - 3 ani și soție fericită!

Leave a Reply

Follow Us

Recent Posts

Eu, Julia

Mulțumesc că ai ales să urmărești blogul meu. Eu sunt Julia, mama conștientă a unui baietel de 3 ani, David, ce m-a ales pe mine sa-i fiu mamă, mandră și recunoscătoare.

Close Menu