Recenzie- “Crescandu-l pe Cain”!

“Crescandu-l pe Cain”! Am primit aceasta carte cadou, de la sotul meu, de un Craciun, pe cand David avea doar un anisor! Ma bucur sa primesc carti cadou, mi se pare cel mai frumos si sincer cadou!

Pentru mine este o placere sa rasfoiesc o carte! Ador cartile de dezvoltare personala si mai ales cele de parenting. Citesc, analizez, trec prin filtrul propriu si vad daca se potriveste valorilor mele.

Aceasta carte merita citita nu doar de catre mame, dar mai ales de catre tati, caci multi se vor redescoperi in exemplele din carte si vor recunoaste trairi din copilaria lor de baieti.

Pana sa am copil, si chiar si atunci cand am ramas insarcinata, si stiam ca voi avea baiat, credeam ca baietii se cresc altfel decat fetele. Imi spuneam mereu; “eu cand voi avea copil, si mai ales baiat, voi fi o mama dura, vreau sa il cresc barbat, nu plangacios ca o fata.”Habar nu aveam ce spuneam, credeam ca trebuie sa fii mai dura cu baietii, cu mai multa disciplina etc.

Dar NU……., baietii sunt la fel de sensibili, la fel de blanzi si iubitori ca si fetele. Singura diferenta o faci tu, parinte constient, cum il cresti, cata atentie si iubire ii oferi, atat de mult va oferi la randul sau!

Iar, cartea Crescandu-l pe Cain, vine cu sfaturi, exemple si dovezi cu privire la modul in care alegem sa ocrotim nevoile emotionale ale baietilor si cum ne punem amprenta in a influenta dezvoltarea barbatului de maine!

“Crescandu-l pe Cain”, este scrisa de Dan Kindlon si Michael Thompson, doi psihologi cu experienta si specialisti in psihologia baietilor.

Cartea cuprinde doisprezece capitole:

Capitolul 1: Drumul pe care nu l-am ales

Capitolul 2: Spini printre trandafiri

Capitolul 3: Pretul mare al disciplinei autoritare

Capitolul 4: Cultura cruzimii

Capitolul 5: Tati si frati

Capitolul 6: Mame si fii

Capitolul 7: In interiorul fortaretei si solitudinii

Capitolul 8: Lupta baietiilor cu depresia si sinuciderea

Capitolul 9: Alcoolul si drogurile: un mod de a umple golurile emotionale

Capitolul 10: Idila cu o piatra

Capitolul 11: Mania si violenta

Capitolul 12: Nevoile baietilor

Cartea transmite mesajul pe care trebuie sa il intelegem toti parintii de baieti, cum sa ocrotim viata emotionala a baietilor nostri, sa intelegem ca baietii sunt la fel de sensibili ca si fetele si au aceleasi nevoi interne. Sa le permitem sa aiba o viata emotionala interna, incurajandu-i sa vorbeasca despre sentimentele lor, ajutandu-i sa se exprime si sa isi inteleaga propriile emotii, prin comunicare si fara agresivitate.

Din pacate inca sunt părinti ce isi cresc baietii intr-un mediu in care vulnerabilitatea si slabiciunea nu sunt permise.

De cate ori ati auzit aceste expresii sau chiar le-ati rostit?

“De ce plangi? Esti fata?

Baietii nu plang!

Baietii sunt puternici!

Fii barbat, nu mai plange!”

Baietii crescuti in acest mediu, ajung sa se teama de a-si mai arata emotiile si pot deveni chiar agresivi! Multi baieti deveniti barbati, ajung sa recurga la VIOLENTA pentru a-si ascunde vulnerabilitatea.

Cartea subliniaza atat importanta mamei in cresterea barbatului de maine, dar si cea a tatalui:  “TATII POT FI DE O IMPORTANTA VITALA IN DEZVOLTAREA EMOTIONALA A BAIETILOR- MAI ALES IN IN ZONELE IN CARE BAIETII RAMAN IN URMA FETELOR, CUM AR FI LA CAPACITATEA LOR PENTRU EMPATIE- SI II POT PROTEJA IMPOTRIVA PROBLEMELOR CARE II AFECTEAZA, IN MOD DISPROPORTIONAT, PE BAIETI, CUM AR FI DELICVENTA.”

Maimici, tatici si bunici, va recomand cartea Crescandu-l pe Cain! Hai sa crestem baieti frumosi si blanzi, exact cum v-ati dori sa fie partenerul vostru sau al fiicei voastre!

Sa cresti un baiat, este cu adevarat o responsabilitate, cresti barbatul de maine! Iti recomand sa citesti si „Cum sa vorbim copiilor daca vrem sa ne asculte si cum sa-i ascultam pentru ca ei sa ne vorbeasca”.

Mulțumesc că ai ales să urmărești blogul meu. Dacă ți-a plăcut articolul meu, și crezi că merită să fie citit de catre mame, tați si de ce nu, de către bunici, te rog dă-i un share pe Facebook.

Share on facebook
Facebook
*Imaginile sunt proprietatea mea exclusivă. În caz de utilizare abuzivă, voi sesiza o acțiune în fața autorităților competente.
by Julia

by Julia

Julia, fondator Mama Constientă, licențiată în Drept, Economie, și un modul de Psihopedagogie, mamă de năzdravan - David - 3 ani și soție fericită!

Leave a Reply

Follow Us

Recent Posts

Eu, Julia

Mulțumesc că ai ales să urmărești blogul meu. Eu sunt Julia, mama conștientă a unui baietel de 3 ani, David, ce m-a ales pe mine sa-i fiu mamă, mandră și recunoscătoare.

Close Menu