“Cum sa le vorbim copiilor astfel incat sa ne asculte” – Recenzie carte!

“Cum sa le vorbim copiilor astfel incat sa ne asculte”, face parte din seria de carti de parenting citite cu mult drag, iar aceasta carte este printre cele mai valoroase carti de parenting citite! Cartea este scrisa de Joanna Faber si Julie King.

Joanna Faber este fiica renumitei Adele Faber, expert recunoscut international in domeniul comunicarii dintre adulti si copii. Adele Faber a scris cartea  Cum sa vorbim copiilor daca vrem sa ne asculte si cum sa-i ascultam pentru ca ei sa ne vorbeasca, o carte de parenting pe care am citit-o pe nerasuflate, o carte ce ofera informatii teoretice si aplicatii practice, cu exemple in comparatie: asa DA, asa NU.

Si iata ca Joanna Faber, a continuat munca mamei sale si a adus o imbunatatire cartii scrise de mama ei, cartea fiind un ghid de supravietuire pentru parintii cu copii de 2-7 ani!

Recomand cartea parintilor care doresc sa-si imbunatateasca comunicarea cu copiii si sa obtina rezultate prin metode de cooperare eficiente si atat de benefice intregii familii.

Cartea “Cum sa le vorbim copiilor astfel incat sa ne asculte” este diferita de celelalte carti de parenting. Cartea prezinta multe exemple practice, in care m-am regasit eu ca parinte si pe care le-am aplicat cu succes in cresterea lui David. Cartea nu se bazeaza pe teorie, ci mai de graba pe sfaturi practice si instrumente concrete de aplicat in situatii diverse.

Veți gasi multe exemple si experiente reale din practica autoarelor, Joanna Faber si Julie King.

Cartea este structurata in doua parti. Prima parte cuprinde 5 capitole cu “Instrumente esentiale”.

  1. Instrumente pentru gestionarea emotiilor
  2. Instrumente pentru obtinerea cooperarii
  3. Instrumente pentru rezolvarea conflictelor
  4. Instrumente de lauda si de apreciere
  5. Instrumente pentru copiii care sunt diferiti

Partea a doua cuprinde cinsprezece capitole si prezinta “Instrumentele in actiune”, instrumentele din prima parte sunt aplicate prin exemple concrete in situatii diverse:

  1. Luptele legate de mancare -batalia de la masa
  2. Nebunia de dimineata
  3. Rivalitatea dintre frati
  4. Cu copiii la cumparaturi – haos la piata
  5. Minciuni-copiii si interpretarea creeativa a realitatii
  6. Si parintii au sentimente
  7. Paraciosii
  8. Curatenia
  9. Recomandarile medicului- medicamente, injectii, analize si alte orori
  10. Copii timizi -frica de oameni prietenosi
  11. Micutii fugari -copiii care pleaca de langa parinti prin parcari si prin locuri publice
  12. Lovituri, ciupituri, imbranceli, pumni, smucituri
  13. Somnul
  14. Cand parintii se infurie
  15. Remedii cand instrumentele nu functioneaza.

Recomand acesta carte, ce poate fi un punct de referinta sigur si actualizat pentru toate problemele educationale care apar in viata de zi cu zi, nu doar in parenting.

Daca noi parintii am fi mai receptivi la lumea jucausa a copiilor nostri si ne-am lasa educati, in acest fel am schimba generatia de copii crescuti prin pedepse si amenintari care produc atata frustrare in viitor pentru copilul ajuns adult.

De multe ori parintii se concentreaza pe rezolvarea de probleme prin pedepse, care produc efecte rapid, dar nu se uita si ce creeaza aceasta rezolvare rapida a problemei pe termen lung. Pedeapsa provoaca copilului suferinta si NU il invata cum sa rezolve o problema!

Alege sa fii un parinte constient, echilibrat si aplica instrumentele potrivite ce iti va invata copilul sa rezolve o problema si sa invete din propriile greseli!

Draga parinte constient, cartea “Cum sa le vorbim copiilor astfel incat sa ne asculte”  te va invata cum sa gestionezi furia, frustrarea, dezamagirea si alte emotii negative ale copiilor; sa stabilesti reguli ferme si sa le aplici; sa gasesti instrumentele eficiente opuse pedeapsei; sa castigi colaborarea copilului si sa rezolvi conflictele familiare in general.

Fii un parinte constient si creste un copil echilibrat! Te mai poate interesa si cartea de parenting “Rivalitatea dintre frati”.

Mulțumesc că ai ales să urmărești blogul meu. Dacă ți-a plăcut articolul meu, și crezi că merită să fie citit de catre mame, tați si de ce nu, de către bunici, te rog dă-i un share pe Facebook.

Share on facebook
Facebook
*Imaginile sunt proprietatea mea exclusivă. În caz de utilizare abuzivă, voi sesiza o acțiune în fața autorităților competente.
by Julia

by Julia

Julia, fondator Mama Constientă, licențiată în Drept, Economie, și un modul de Psihopedagogie, mamă de năzdravan - David - 3 ani și soție fericită!

Leave a Reply

Follow Us

Recent Posts

Eu, Julia

Mulțumesc că ai ales să urmărești blogul meu. Eu sunt Julia, mama conștientă a unui baietel de 3 ani, David, ce m-a ales pe mine sa-i fiu mamă, mandră și recunoscătoare.

Close Menu