Jocuri in aer liber, la iarba verde, la mare sau la piscina, vara e minunata pentru petrecerea timpului liber in soare! Sau mai bine spus, ERA minunata, inainte de pandemie! Acum ne ferim cu totii si ne protejam cat de bine putem de acest virus. Cu toate acestea, iesim la soare, pastram distanta sociala si respectam regulile de igiena.
Cum ne ferim copiii de radiatiile solare si mai ales, cum protejam pielea sensibila a copiilor, va voi impartasi din experienta mea de mamica!
Cum il protejez pe David de soarele arzator de la mare!
Da, am fost la mare, chiar si in pandemie, dar am respectat distantarea sociala, am ales sa mergem in cursul saptamanii la mare, pe plaje putin populate si mai putin cunoscute din Constanta. L-am dus pe David la mare foarte des, inca de bebelus, pentru ca sotul meu este din Constanta, si ne-am bucurat de mare in fiecare anotimp.
David a vazut marea de la 6 luni, am mers cu el la plaja, chiar daca unii membri ai familiei spuneau ca este prea mic pentru mare si nisip. Majoritatea medicilor recomanda mare, briza marii, cu aerosolii de mare!
Dar expunerea excesiva la soare, a copiilor si mai ales a bebelusilor, poate creste riscul de cancer al pielii la varsta adulta, imbatranirea prematura a pielii si consecinte imediate prin arsuri ale pielii. Daca stim cum sa ne expunem pielea corect la soare, soarele ne poate aduce beneficii majore pentru organism.
Soarele este bun pentru piele, iar eu cu David bebelus, am respectate niste reguli pentru a beneficia in siguranta de razele soarelui.
Cea mai buna si mai sigura modalitate de a profita din plin de beneficiile soarelui, este expunerea la soare a copiilor dimineata, pana la ora 11:00 si dupa-amiaza, dupa ora 17. Mai ales pentru copiii sub 2 ani! Exact acest lucru am facut cu Daviducu bebelus!
Am respectat orele permise de expunere la soare si nu m-am bazat pe umbrela, pentru ca nu poate proteja pielea unui bebelus de razele nocive de la pranz. Am acoperit partile expuse ale pielii cu protectie solara, chiar si in zilele mai innorate.
Chiar si in aceste intervale de timp, am protejat pielea bebelusului meu cu o crema de protectie solara foarte mare: 50+, am folosit Bioderma spray, pe care il folosim si acum, la 3 ani. Mi-a placut textura usoara, intra in piele foarte repede, nu lasa urme si este usor de utilizat.
Am tinut cont de sfaturile specialistilor si am reaplicat crema, cel mult la fiecare 2 ore si de fiecare data cand intram cu el in apa.
Nu este nevoie de creme scumpe, important este sa alegeti produse usor de aplicat si care sunt placute si lejere. Am intalnit produse foarte grase, greu de aplicat si pe deasupra si foarte scumpe.
Chiar daca nu suntem la mare, acum, cand David nu mai este bebe, cand iesim afara, si stiu ca stam in zone expuse la soare pentru mai mult timp ii aplic lui David crema de protectie solara pe zonele care nu sunt protejate de haine, cum ar fi fata, urechile, picioarele sau mainile.
Protejati cu atentie umerii si ceafa puiului vostru atunci cand se joaca in nisip, la mare, pentru ca aceste zone sunt cele mai afectate de arsurile solare.
Alegeti haine din bumbac, de calitate. Sunt importante pentru pielea sensibila a bebelusilor. Recomand hainutele de la DedeKids, au articole pentru bebelusi si copii, sunt hainute de calitate, create cu grija si atentie la detalii. Impreuna cu David, am ales palarioare adecvate si sepci, astfel incat sa ii protejeze fata, urechile si gatul cand este expus la soare.
Multi parinti se tem ca bebelusul lor nu se va bronza cu o protectie solara de inalta protectie. Nu este asa, David a prins culoare in timp si a fost protejat de razele UVA si UVB.
O protectie foarte ridicata previne arsurile si permite o bronzare treptata, progresiva, de lunga durata, evitand in acelasi timp exfolierea pielii dupa bronzare, spun specialistii. Pe masura ce trec zilele la plaja, puteti reduce protectia solara la 30.
Eu nu am folosit o crema dupa-soare speciala pentru David, a fost suficienta crema hidratanta pe care o folosesc si iarna.
Stim cu totii cat de greu stau copiii la dat cu crema, de aceea eu am ales spray-ul Bioderma, cu aceleasi caracteristici ale cremei de protectie. Va recomand sa fiti jucausi cand aplicati crema, luati-o ca pe un joc distractiv cu crema de plaja.
Noi dam cu crema de plaja si colacelul crocodil, nu cumva sa il arda soarele si pe el!!! Daviducu a crescut si la 3 ani, intelege usor ca trebuie sa il dau des cu crema de protectie impotriva razelor puternice de soare.
La copii si mai ales la bebelusi, hidratarea corespunzatoare este importanta, deoarece soarele si apa sarata de mare usuca pielea. Pentru o hidratare buna a bebelusilor, recomand alaptarea bebelusului, caci este cea mai buna HIDRATARE si sursa de nutrienti pentru bebelusii de pana in varsta de 6 luni, apoi dupa 6 luni, vor bea si apa, pe langa lapticul magic. Este indicat ca bebelusii mai mici de 6 luni, sa nu fie expusi direct la lumina soarelui.
David a fost un bebelus alaptat la cerere, si cat de mult a vrut el, de curand am terminat cu alaptarea!
Soarele este o sursa sigura de Vitamina D, care se activeaza prin expunerea pielii la soare si intareste imunitatea organismului. O alta sursa sigura de Vitamina D, pentru bebelus, este laptele matern care contribuie inca de la nastere cu un supliment de vitamina D. Formulele de lapte praf de asemenea au supliment de vitamina D in cantitati diferite, in functie de marca.
Asadar, aveti grija sa nu exagerati si nu uitati sa aplicati intotdeauna protectia corecta, atat pentru bebelusi, copii, dar si pentru voi! Citeste si despre rolul parintelui constient.
Mulțumesc că ai ales să urmărești blogul meu. Dacă ți-a plăcut articolul meu, și crezi că merită să fie citit de catre mame, tați si de ce nu, de către bunici, te rog dă-i un share pe Facebook.