Recenzie „Cum sa-ti faci copilul fericit”- carti de parenting

„Cum sa-ti faci copilul fericit” face parte din seria de carti de parenting citite cu atata drag! Cartea mi-a fost daruita cadou de Craciun, la un „Secret Santa”, pe cand David implinise un anisor.

Fac parte dintr-un grup frumos de mame ce am urmat acelasi curs prenatal HypnoBirthing. Acest curs  ne-a adus impreuna. Cinci mame, cu cinci copii nascuti in aceasi perioada, la o distanta de circa o luna. Suntem prietene, confidente, sprijin reciproc una alteia de mai bine 3 ani. Dar mai multe despre aceste mame minunate va voi povesti intr-un articol separat.

Cu totii dorim sa ne facem copiii fericiti. Ce trebuie sa faca un parinte pentru a educa cu adevarat un copil, si a creea un camin fericit, sunt intrebari la care aceasta carte te invita sa afli raspunsurile. Lipsa timpului, dorinta de a implica copiii in multe activitati extra, ne rapeste bucuria de a trai in prezent. Numeroase sugestii, idei ce pot fi puse in practica si aplicate cu copiii am descoperit in aceasta carte minunata din seria carti de parenting.

Cei trei „C”: „Conectarea, Creativitatea si Comunicarea sunt principalele ingrediente ce contribuie la o copilarie fericita si un camin fericit. Venirea copilului pe lume ne face constienti de responsabilitatea pe care o avem in cresterea lui, in educarea lui constienta, fiind receptivi la nevoile si comportamentul copilului.

„ Cunoaste-l pe copil, uita-te la copil, asculta-l pe copil”.

Primele capitole pun accentul pe ritmurile pozitive in familie, numeroase sugestii legate de programul zilei si momente ale zilei ce pot deveni din momente banale, unele deosebite. „Graba vesela”, momente importante de conectare cu toti membrii familiei. Copiii vor fi mai fericiti, mai calmi, pe baza unei rutine zilnice, saptamanale, si chiar anuale. Ritmurile familiale mentin echilibrul in familie iar  copiii le apreciaza. Trezirea copilului prin atingeri usoare, sarutari, cantecele pentru conectare, constituie un inceput deosebit al zile.

Cantecel de trezire:
„Buna dimineata, Soare,
Ce mai faci tu astazi oare?
Avem mult timp pentru joaca
Lui David astazi o sa-i placa
Sa se joace frumusel cu Razvan sau Aurel”

Cantecelul poate include numele copilului tau si numele celor doi prieteni de la gradinita.

Momentul mesei in familie poate fi deosebit prin aranjatul mesei impreuna, o vaza cu flori, copilul poate ajuta la culesul florilor de pus in vaza. In acest fel, copilul se va simti conectat, legat de masa pe care chiar el a asezat-o. Copiii mici adora „fetele vesele” in farfurie. Masa poate fi insotita de multumiri pentru bucatele puse pe masa.

Idei pentru sarbatorirea unor zile speciale, ziua de nastere a copilului, Craciunul. Ritualuri legate de anotimpuri prin activitati specifice fiecarui anotimp. Diverse lucruri facute impreuna cu copiii, activitati simple, manuale, cu materiale naturale, ce il vor conecta pe copil mai mult cu natura si ii vor dezvolta creativitatea.

Bucuria de a spune povesti si de a inventa jocuri si povesti creative impreuna cu copilul; cartea insista asupra importantei jocul creativ si imaginativ in viata copiilor nostri. Disciplina creativa ofera instrumente practice prin care transforma comportamentul copilului suparacios intr-unul pozitiv si optim pentru invatare.

Cartea explica deasemenea si cele patru tipuri de temperament cu care ne nastem, pentru o mai buna intelegere a copiilor nostri. Copiii sangvini, copiii colerici, copiii melancolici si copiii flegmatici. Tempermentul, determina caracterul copilului nostru fundamental, cum priveste lumea, cum se raporteaza social, cum actioneaza in situatii diferite. 

Utimul capitol al cartii cuprinde o lista generoasa de metode prin care putem proteja mediul si conserva resursele pamantului. Incepe cu tine schimbarea lumii, fii tu un exemplu pentru copilul tau. Copiii sunt oglinda noastra si daca dorim sa schimbam generatia urmatoare, totul trebuie sa inceapa cu noi!

Investeste in contul emotional al familiei tale zi de zi. Viata te poate supune la diferite incercari, dar daca ai depus in sustinerea, si comunicarea sufleteasca cu membrii familiei tale, momentele de neintelegere sau suparare vor fi trecatoare. Te mai poate interesa si cartea de parenting “Rivalitatea dintre frati”.

Sursa foto: arhiva personala

Multumesc ca ai ales sa urmaresti blogul meu. Daca ti-a placut articolul meu, si crezi ca merita sa fie citit de catre mame, tati si de ce nu, de catre bunici, te rog da-i un share pe Facebook. 

Share on facebook
Facebook
*Imaginile sunt proprietatea mea exclusivă. În caz de utilizare abuzivă, voi sesiza o acțiune în fața autorităților competente.
by Julia

by Julia

Julia, fondator Mama Constientă, licențiată în Drept, Economie, și un modul de Psihopedagogie, mamă de năzdravan - David - 3 ani și soție fericită!

Leave a Reply

Follow Us

Recent Posts

Eu, Julia

Mulțumesc că ai ales să urmărești blogul meu. Eu sunt Julia, mama conștientă a unui baietel de 3 ani, David, ce m-a ales pe mine sa-i fiu mamă, mandră și recunoscătoare.

Close Menu